Πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα 2 ψήφοι

Πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα
Οι πατάτες φούρνου μπορούν να γίνουν πιο νόστιμες και από τις τηγανητές, αρκεί να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή!
 
 

Υλικά

6-8 πατάτες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κατά μήπως με τη φλούδα τους σε μικρές λωρίδες.

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος με παγωμένο νερό και τις μουλιάζουμε για 30 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες για να μην έχουν καθόλου νερό και σε ένα καθαρό σκεύος τις ανακατεύουμε με το μείγμα του ελαιόλαδου.

Τις αδειάζουμε σε 2 ταψιά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και από πάνω πασπαλίζουμε τη μισή τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε για 35 λεπτά, γυρνώντας τις πατάτες στον μισό χρόνο.

Μόλις είναι έτοιμες και έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Τις σερβίρουμε ζεστές με κέτσαπ ή τη σάλτσα της επιλογής μας.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες