Υλικά
450 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 ml αραβοσιτέλαιο
100 γρ λευκή ζάχαρη
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλιές κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ μαρμελάδα φράουλα
170 ml αραβοσιτέλαιο
100 γρ λευκή ζάχαρη
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλιές κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Στον κάδο ανακατεύουμε όλα τα υγρά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και σε δόσεις το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και τα 2/3 τα απλώνουμε με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 28-30 εκ. και το 1/3 το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τα κορδόνια στο πάνω μέρος της.
Ψήνουμε την Πάστα Φλώρα Φράουλα στον αέρα, στους 175 °C για 35-40 λεπτά, την αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.!