Πασχαλινά Κουλούρια 3 ψήφοι

Πασχαλινά Κουλούρια
Αυτά είναι τα πιο πετυχημένα Πασχαλινά Κουλούρια από τον Always Hungry
 
 

Υλικά

- 250 γρ βούτυρο
- 220 γρ ζάχαρη
- 10 γρ αμμωνία σε σκόνη
- 75 γρ γάλα
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1/2 λεμόνι
- 650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα και στη συνέχεια το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί όλη και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε μέσα του την αμμωνία. Το προσθέτουμε στον κάδο με τα άλλα υλικά.

Προσθέτουμε την μπεϊκιν πάουντερ, την βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.

Το αποτέλεσμα είναι μία πολύ απαλή και λεία κρέμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε.

Η ζύμη για τα πασχαλινά κουλουράκια είναι μαλακή αλλά θα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να πλάθεται στα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που επιθυμούμε και τα αλείφουμε με ένα μείγμα από κρόκο αυγού με λίγο γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175-180 °C για 20-25 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν καλά και μετά τα απολαμβάνουμε.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες