Παγωτό βερίκοκο 1 ψήφοι

Παγωτό βερίκοκο
 
 

Υλικά

3 φλιτζ. γάλα
5 αυγά
2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. βερίκοκα πλυμένα, χωρίς κουκούτσια
2 βανίλιες
1/4 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα βερίκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλιτζ. ζάχαρη. Μόλις βράσουν, τα κάνουμε πολτό και αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Βάζουμε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει (προσοχή να μην βράσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ανακατεύοντας τον πολτό από τα βερίκοκα.
3. Το μείγμα τώρα είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να διώξει την κρυσταλλική μορφή είτε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες