Παγωτό φράουλα 24 ψήφοι

Παγωτό φράουλα
 
 

Υλικά

3 φλιτζ. γάλα
5 αυγά
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. φράουλες
2 βανίλιες

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τo 1 φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει (προσοχή να μην βράσει) Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και αφήνουμε να κρυώσει.
3. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Σε ένα μπολ τις ζυμώνουμε με το χέρι να λιώσουν, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τις προσθέτουμε στην κρύα κρέμα.
4. Το μείγμα τώρα είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να διώξει την κρυσταλλική μορφή είτε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.
4 αστέρια από 24 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες