Υλικά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο espresso
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
1 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια πεκάν
60 γρ. τριμμένη bitter σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο espresso
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
1 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια πεκάν
60 γρ. τριμμένη bitter σοκολάτα
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε μαζί πρώτα 4 συστατικά σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα. Βαθμιαία χτυπήστε ελαφρά το γάλα και κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα ελαφρά. Αποσύρετε από τη θερμότητα.2. Χτυπήστε τον κρόκο του αυγού μέχρι να πήξει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι από το μίγμα της κρέμας γάλακτος. Ρίξτε το μίγμα με το αυγά στο υπόλοιπο μίγμα με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς, προσθέστε και τη βανίλια. Αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο ανακατεύοντας κατά διαστήματα για μια περίπου ώρα.
3. Σκεπάστε το κα αφήστε το να ξεκουραστεί στη συντήρηση του ψυγείου για μια μέρα.
4. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C και ψήστε τα πεκάν μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα.
5. Βάλτε το μίγμα στη παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης της. Πριν το τοποθετήσετε στο δοχείο που θα βάλετε στη κατάψυξη προσθέστε τα πεκάν και τη τριμμένη σοκολάτα.
6. Σερβίρετε με κομμάτια μαύρης σοκολάτας.