Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
75 γρ. βούτυρο
3 κονσέρβες των 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες με το χυμό τους
1 κουταλιά βασιλικός ξηρός
500 ml παχιά κρέμα
1,5 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
5 κουταλιές κονιάκ
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
75 γρ. βούτυρο
3 κονσέρβες των 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες με το χυμό τους
1 κουταλιά βασιλικός ξηρός
500 ml παχιά κρέμα
1,5 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
5 κουταλιές κονιάκ
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ασπρίσει αλλά να μη σκουρύνει. Ρίχνουμε τις ντομάτες με τα υγρά τους, προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε.2. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση και μετά τη σιγοβράζουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη λιώνουμε στο μπλέντερ.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη, χτυπώντας συχνά. Ρίχνουμε το μίγμα στη σούπα. Αναθερμαίνουμε χωρίς να βράσουμε.
4. Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και βάζουμε αλατοπίπερο. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.