Μπούτια γαλοπούλας με σάλτσα 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μπούτια γαλοπούλας με σάλτσα
Μια παραλλαγή της ξενόφερτης παραδοσιακής γαλοπούλας της ημέρας των Χριστουγέννων.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 μπουτάκια γαλοπούλας
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα κεράσι
1 κούπα ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι του καφέ μηλόξυδο
1/2 κούπα χυμό ανανάς
4 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι σε ένα ταψί και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τα δαμάσκηνα και τη μαρμελάδα. Τα αφήνουμε λίγο στη φωτιά να καραμελώσουν και έπειτα προσθέτουμε τον χυμό ανανά το μηλόξυδο και το κρασί. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα μπουτάκια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες