Υλικά
1 φρατζόλα ψωμί της αρεσκείας μας
3 ντομάτες ώριμες
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
καλής ποιότητας λευκό κρασί ή ξίδι
μια σκελίδα σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
καλής ποιότητας λευκό κρασί ή ξίδι
μια σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Γι α να ετοιμάσουμε τη βάση της μπρουσκέτας κόβουμε τη φρατζόλα μας σε λεπτές φέτες 1-2 εκ. τη κάθε μια και ψήνουμε σε σχάρα ή για μεγαλύτερη ευκολία σε αντικολλητικό τηγάνι. Στη συνέχεια κόβουμε στα δύο τη σκελίδα σκόρδου μας και τρίβουμε με αυτό όλες τις φέτες το ψωμί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και προσεκτικά αφαιρούμε τους σπόρους. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον βασιλικό ψιλοκομμένο, λίγο λάδι και λίγο ξύδι ή κρασί. Στη συνέχεια βάζουμε λίγη ποσότητα πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση.