Υλικά (6-8 μερίδες)
1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
350 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
350 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και στρώνουμε την μισή ποσότητα φύλλων βουτυρώνοντας τα ένα-ένα χωριστά. Στρώνουμε το μίγμα καρυδιών και κανέλλας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας με τον ίδιο τρόπο.2. Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι ρόμβους ή παραλληλόγραμμα στην επιφάνεια.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
4. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε τον μπακλαβά όσο είναι ζεστός. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
|