Υλικά
4 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. νερό χλιαρό
3/4 φλιτζ. πετιμέζι
1 1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. νερό χλιαρό
3/4 φλιτζ. πετιμέζι
1 1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
2 φλιτζ. ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να καπνίσει και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και το τρίβουμε με τα χέρια να μην σβολιάσει.
4. Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, ρίχνουμε το πετιμέζι, τη ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα στο αλεύρι, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε τα κουλούρια.
5. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
|