Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα
Μία διαφορετική μους σοκολάτας με δαμάσκηνα για τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας!
Υλικά
350 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (70%)
100 ml κρέμα γάλακτος
10 αυγά
50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
500 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
150 ml ουίσκι
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
10 αυγά
50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
500 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
150 ml ουίσκι
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τα δαμάσκηνα από το προηγούμενο βράδυ: Τα βάζουμε μαζί με το ουίσκι και το χυμό πορτοκάλι σε ένα μπολ και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.Την επόμενη μέρα, σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει διασφαλίζοντας ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Μόλις λειώσει η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με τη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει.
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε το μείγμα της σοκολάτας με τα χτυπημένα ασπράδια.
Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα στη βάση ενός μπολ σερβιρίσματος, πιέζοντας τα προς τα πλάγια. Ρίχνουμε από πάνω τη μους σοκολάτας και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες.