Μικρά σουφλέ σοκολάτας 29 ψήφοι

Από ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.
Μικρά σουφλέ σοκολάτας
 
 

Υλικά (5-6 σουφλεδάκια)

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. βιτάμ
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
άρωμα βανίλιας ή πικραμύγδαλο

Εκτέλεση

Σε μπεν-μαρί προσθέτουμε το βιτάμ και τη σοκολάτα μέχρι να λιώσουν και τα αφήνουμε στο πλάι.
Χωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο σε δυο διαφορετικά μπολ. Προθέτουμε τη ζάχαρη με τον κρόκο και χτυπάμε καλά. Χτυπάμε το ασπράδι καλά μέχρι να γίνει σφιχτό.
Στο μπολ με τη μαρέγκα προσθέτουμε το μίγμα κρόκο-ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτα-βιτάμ και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και βάζουμε το μπόλ στο μίξερ για να μην κάνει σβώλους.
Προσθέτουμε όσες σταγόνες άρωμα θέλουμε, συνήθως βάζω 4 σταγόνες βανίλιας ή 2-3 πικραμύγδαλο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια και γεμίζουμε ως τα 2/3.
Ψήνουμε στους 200 C για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να δούμε την κορυφή του σουφλέ να αρχίσει να "σκάει".

Τη ζάχαρη και το αλεύρι τα μετράμε στο αλουμινένιο φορμάκι που χρησιμοποιούμε για τα σουφλεδάκια (1 φορμάκι γεμάτο περίπου 100 γρ.)
4 αστέρια από 29 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες