Μαμαλιγκα ή μπατζινα 6 ψήφοι

Από ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡ.
Μαμαλιγκα ή μπατζινα
 
 

Υλικά (8-12 κομμάτια)

1 μεγάλο κολοκύθι
Αλεύρι
Αλάτι
Φέτα (350 γρ.)
Γάλα (1 κούπα)
Φυτίνη

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το κολοκύθι στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους και ξύνουμε με το κουτάλι. Το τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι (όσο πάρει με το μάτι) και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά. Βουτυρώνουμε (με την φυτίνη) ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Από πάνω ρίχνουμε το γάλα με τη φέτα (τριμμένη σε κομματάκια), ρίχνουμε από πάνω και μερικά κομματάκια φυτίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες