Υλικά
1 κιλό φρέσκιες και ώριμες ντομάτες
1/4 της κούπας φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
500 γρ σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
1/4 της κούπας φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
500 γρ σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος την ντομάτα, τον μαϊντανό, το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε.Σε μπόλικο και αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας έντονα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε αν θέλουμε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.