Υλικά (2 μερίδες)
3 κουταλιές ελαιόλαδο συν 1 κουταλιά επί πλέον
200 γρ ταραμάς λευκός
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
πιπέρι κατά τη γεύση
1 μεγάλη τομάτα φρέσκια ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
500 γρ μακαρόνια χοντρά ή σπαγετόνι
3 φρυγανιές τριμμένες
100 γρ καρύδια κομματιασμένα
1 ματσάκι μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Ξαλμυρίζουμε τον ταραμά σε καυτό νερό για 1 ώρα περίπου και τον στραγγίζουμε.2. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε τον ταραμά και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε την τομάτα και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με 1 κουταλιά λάδι και το βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος σε επάλληλες στρώσεις, ανάμεσα στις οποίες βάζουμε μίγμα από τριμμένη φρυγανιά, καρύδι και μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.