Λιγκουίνια με καπνιστό σολομό σε σάλτσα κρέμας
Μειώνουμε ή παραλείπουμε το αλάτι στο ζυμαρικό όταν χρησιμοποιούμε καπνιστό σολομό.
Υλικά (4)
250 γρ. λιγκουίνια, φετουτσίνια ή σπαγγέτι
200 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες ή βρασμένος φρέσκος σολομός
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (1/4 φλιτζ.)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά βούτυρο
1 φλιτζ. χτυπητή κρέμα
1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Φρέσκος άνηθος
200 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες ή βρασμένος φρέσκος σολομός
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (1/4 φλιτζ.)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά βούτυρο
1 φλιτζ. χτυπητή κρέμα
1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Φρέσκος άνηθος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και τι το διατηρούμε ζεστό.2. Στο μεταξύ, κόβουμε το σολομό σε λωρίδες μεγέθους μπουκιάς και τον βάζουμε στην άκρη.
3. Για τη σάλτσα, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σολομό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα, τον άνηθο, τη φλούδα λεμονιού και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράζει ξεσκέπαστο περίπου για 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα. Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα γαρνίροντας με κλαράκια άνηθου.