Υλικά
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 φλυτζάνι και 2 κουταλιές ζάχαρη
1/3 του φλυτζανιού κορν φλάουρ
1 κουταλιά ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
και λίγο για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
1/4 κουταλάκι χοντρό αλάτι
3 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι χυμό φρεσκοστυμμένου λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι και 2 κουταλιές ζάχαρη
1/3 του φλυτζανιού κορν φλάουρ
1 κουταλιά ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
και λίγο για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
1/4 κουταλάκι χοντρό αλάτι
3 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι χυμό φρεσκοστυμμένου λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι (εκτός φωτιάς) ρίχνουμε τους κρόκους, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, 1/2 φλυτζάνι γάλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια εντελώς λεία κρέμα. Σταδιακά ρίχνουμε και χτυπάμε ελαφρά τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια γάλα.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατέβοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, το χυμό λεμονιού.
Περνάμε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι και σερβίρουμε σε μικρά μπολ. Ψύχουμε αφήνοντας ακάλυπτα τα μπολ, περίπου 1 1/2 ώρα.
Χτυπάμε με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη (2 κουταλιές) έως ότου γίνει σαντιγί. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε λίγη από τη σαντιγί πάνω από τα μπολ με την κρέμα και γαρνίρουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού, αν το επιθυμούμε.
|