Κοχύλια με όστρακα μαρίναρα 3 ψήφοι

Κοχύλια με όστρακα μαρίναρα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια στραγγισμένα και χοντροκομμένα
1/4 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζ. μαϊντανός χοντροκομμένος
1/4 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού σχισμένα στη μέση
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
αλάτι κατά τη γεύση
πιπέρι μαύρο φρσκοτριμμένο κατά τη γεύση
1 πρέζα ζάχαρη
350 γρ. μέτριο ζυμαρικό κοχύλια
20 αχιβάδες
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο για 3-4 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά χωρίς να κάψει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες ανακατεύοντας προσεκτικά.
2. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας που και που για 30 λεπτά.
3. Λίγο πριν σερβίρουμε, βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Στο μεταξύ προσθέτουμε τις αχιβάδες στη σάλτσα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα, κινώντας την κατσαρόλα μια ή δυο φορές. Προσθέτουμε γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
5. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε έξι ρηχά μπολ. Ρίχνουμε από πάνω την καυτή σάλτσα, κατανέμοντας εξ ίσου τα όστρακα και τις γαρίδες, και σερβίρουμε αμέσως.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες