Κοτόσουπα με γάλα καρύδας 2 ψήφοι

Από ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Κοτόσουπα με γάλα καρύδας
Η σούπα θα πρέπει να έχει μια ελαφριά ξινή γεύση , αμυδρά αλμυρή και να είναι κρεμώδης, από το γάλα καρύδας. Το γάλα καρύδας διατίθεται σε κονσέρβες ή σε σφραγισμένες σακούλες. Ανακινήστε πριν τη χρήση καθώς η κρέμα του συσσωρεύεται στην επιφάνεια.
 
 

Υλικά (4)

2 φλιτζάνια ζωμό κότας
3/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας
2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
200 γρ. μπούτι κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε κύβους
3 φύλλα καφίρ λάιμ (kaffir lime) ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού πιπεριές τύπου bird?s eye
1 ολόκληρη ρίζα κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας ρίζα από άγουρο γκάλανγκαλ (galangal) ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας λέμον γκρας (lemon grass) ψιλοκομμένο
4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ (lime)

Εκτέλεση

1. Αναμείξτε τον ζωμό κότας με το γάλα καρύδας, προσθέστε τα φύλλα καφίρ λάιμ, τη ρίζα κόλιανδρου, το γκάλανγκαλ και το λέμον γκρας, και αφήστε τα να βράσουν σε μια κατσαρόλα για ένα λεπτό.
2. Προσθέστε στη σούπα τους κύβους κοτόπουλου και συνεχίστε το βράσιμο.
3. Νοστιμίστε με σάλτσα ψαριού και χυμό λάιμ.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές