Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλ.
150 γρ. ελαιόλαδο
2 μέτριες αλλά ώριμες τομάτες κομμένες σε χονδρές στρογγυλές φέτες
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα μεγάλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά κόκκινη + 1 κίτρινη σε λεπτές λωρίδες
όποιο λαχανικό σας αρέσει μπορείτε να το προσθέσετε, πχ. μελιτζάνα, με προσοχή όμως και σκέψη
1 φινόκιο σε φέτες λεπτές
μαϊντανός, ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
μέλι, μουστάρδα
150 γρ. ελαιόλαδο
2 μέτριες αλλά ώριμες τομάτες κομμένες σε χονδρές στρογγυλές φέτες
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα μεγάλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά κόκκινη + 1 κίτρινη σε λεπτές λωρίδες
όποιο λαχανικό σας αρέσει μπορείτε να το προσθέσετε, πχ. μελιτζάνα, με προσοχή όμως και σκέψη
1 φινόκιο σε φέτες λεπτές
μαϊντανός, ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
μέλι, μουστάρδα
Εκτέλεση
Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μίγμα μέλι-μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε κεραμική γάστρα. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντάς τα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε οπωσδήποτε τη γάστρα με το καπάκι της και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1-1,5 ώρες. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο μόλις είναι έτοιμο. Εάν το φαγητό έχει πολλά υγρά -λόγω λαχανικών- βγάλτε το καπάκι και αφήστε το στο φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά.Μπορείτε να βγάλετε τα περίσσια υγρά με μια κουτάλα και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Μπορούν χρησιμοποιηθούν την επομένη μέρα για σάλτσα ζυμαρικών, ριζότου, κρεατικών. Ακόμα και εάν περισσεύσουν λαχανικά μαζί με αυτά φτιάχνετε υπέροχη σάλτσα με λαχανικά για οτιδήποτε μαγειρέψετε.
Σημείωση: Η συνταγή αυτή είναι εξίσου πολύ καλή και χωρίς το κοτόπουλο. Αντικαταστήστε το κοτόπουλο με ψάρι γλώσσα η παγκασιους (το βρίσκω στα κατεψυγμένα σε μεγάλα Σ/Μ, φιλέτα χωρίς πέτσα και είναι πεντανόστιμα).