Κοτόπουλο με πουρέ αρακά και σπανάκι
Ο πουρές αρακά και το σπανάκι κάνουν την πραγματική διαφορά σε αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο.
Υλικά
300 γρ κατεψυγμένο αρακά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο Pecorino Romano
1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένο κόλιανδρο
150 γρ baby σπανάκι
4 μπούτια κοτόπουλου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο Pecorino Romano
1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένο κόλιανδρο
150 γρ baby σπανάκι
4 μπούτια κοτόπουλου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.Βράζουμε τον αρακά σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά. Μεταφέρουμε τον αρακά σε ένα μίξερ και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά τυρί, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και 1 γεμάτο φλιτζάνι baby σπανάκι στο μίξερ και ξαναχτυπάμε.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ανακατέβουμε το υπόλοιπο τυρί (2 κουταλιές) με 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, 5 με 10 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το μίγμα τυριού. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί, περίπου 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατέβουμε τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια σπανάκι με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τον πουρέ αρακά-σπανάκι, τη σαλάτα σπανάκι και μερικές φέτες λεμονιού.