Υλικά
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
1/4 φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
1/4 φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε από το αλεύρι.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μειώνουμε την ένταση της εστίας. Προσθέτουμε το θυμάρι, τα μανιτάρια, και τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου 6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθούν κατά το ήμισυ τα υγρά. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε το μαϊντανό.