Κοτόπουλο κεμπάπ με γιαούρτι και σαφράν
Το κοτόπουλο κεμπάπ με γιαούρτι και σαφράν είναι μία πολύ αρωματική και απλή συνταγή για όλη την οικογένεια.
Υλικά
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κιλά μπούτι από κοτόπουλο, ξεκοκκαλισμένο και χωρίς δέρμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κιλά μπούτι από κοτόπουλο, ξεκοκκαλισμένο και χωρίς δέρμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, το θυμάρι, το σκόρδο, το σαφράν, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το καγιέν, 2 κουταλάκια αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα γιαούρτι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και ψύχουμε τουλάχιστον για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
Προθερμαίνουμε τη σχάρα. Περνάμε το κοτόπουλο σε σουβλάκια και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το κοτόπουλο γυρνώντας μέχρι να μαγειρευτεί, περίπου 6 με 8 λεπτά ανά πλευρά.