Υλικά
3/4 του φλιτζανιού καβουρδισμένα αλατισμένα κάσιους
Μισό κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
6 μεσαίες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ξύδι ρυζιού
4 κουταλιές σάλτσα hoisin
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1/4 του φλιτζανιού νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Μισό κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
6 μεσαίες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ξύδι ρυζιού
4 κουταλιές σάλτσα hoisin
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1/4 του φλιτζανιού νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.Τοποθετούμε τα κάσιους σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο περίπου για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνουμε τη μία κουταλιά της σούπας λάδι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά περίπου για 3-5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και τα λευκά μέρη των κρεμμυδιών κομμένα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και προσθέτουμε το ξύδι ρυζιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας και το νερό. Μαγειρεύουμε για ακόμα περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την εστία και ανακατεύουμε με τα πράσινα μέρη από τα κρεμμυδάκια, τα κάσιους και το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε αμέσως.