Κατσικομακαρονάδα 4 ψήφοι

Κατσικομακαρονάδα
 
 

Υλικά


Τα μπούτια από ένα κατσικάκι γάλακτος και τη σπάλα (για νοστιμιά), καλά καθαρισμένα και κομμένα σε μερίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και 2 ποτήρια λευκό κρασί για το ξέπλυμα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού βισάντο
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ
1 κουτί σαντορινιά ντοματάκια (αν τα βρείτε από τον Συνεταιρισμό)
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες
λίγο μπαχάρι
λίγη ζάχαρη
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 ή οτιδήποτε σας αρέσει

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το ρίχνουμε σε άφθονο νερό που βράζει με το χοντροκομμένο κρεμμύδι. Ξαφρίζουμε όταν βγάλει τους αφρούς του κι όταν καθαρίσει τελείως, το στραγγίζουμε. Το ξαναπλενουμε σε άφθονο χλιαρό νερό και μετά το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με το κρασί και το ξαναπλενουμε. Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το μπαχάρι και το σκόρδο με το λάδι μαζί με το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε όλες τις ντομάτες, τη ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και τσεκάρουμε ότι έχουμε άφθονη σάλτσα. Διαφορετικά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ξαναβράζουμε. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσουν. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα και το κρέας.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες