Καρμπονάρα χωριάτικη 17 ψήφοι

Καρμπονάρα χωριάτικη
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ μακαρόνια νούμερο 3
5 αυγά (τους κρόκους μόνο)
300 γρ μπέικον
2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα
μισό πακέτο βούτυρο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον που έχουμε πρώτα κόψει σε μικρούς κύβους μέχρι να μαραθούν για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το πιπέρι. Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντεντε και τα σουρώνουμε χωρίς να τα κρυώσουμε. Βάζουμε σε κάθε πιάτο έναν κρόκο αβγού και με δυο πιρούνια βάζουμε μια μερίδα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι ο κρόκος να καλύψει τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με δυο κουταλιές από την σάλτσα βουτύρου και λίγη παρμεζάνα.
3 αστέρια από 17 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες