Καλοκαιρινό κριθαράκι με φέτα και κολοκυθάκια
Αυτό είναι το πιο νόστιμο και καλοκαιρινό κριθαράκι που έχετε δοκιμάσει! Ανακαλύψτε το.
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μέτρια κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γραμμάρια κριθαράκι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνι
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
500 γραμμάρια φέτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μέτρια κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γραμμάρια κριθαράκι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνι
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
500 γραμμάρια φέτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι γκριλιέρα. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε μια βάση κοπής και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τα τοποθετούμε το σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Καλύπτουμε για να κρατήσει ζεστό και το βάζουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη φέτα διαλύοντας τη με τα χέρια.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστό το καλοκαιρινό κριθαράκι με φέτα και κολοκυθάκια.