Ιταλική καρμπονάρα
Η Ιταλική καρμπονάρα δεν έχει κρέμα γάλακτος παρά μόνο φρέσκα αυγά και καπνιστή πανσέτα και η μαγεία είναι στην απλότητα της! Δείτε εδώ τη συνταγή από τον Always Hungry !
Υλικά
1 πακέτο 500 γρ σπαγγέτι
6 κρόκους αυγών
300 γρ καπνιστή πανσέτα
100 γρ τριμμένη Παρμεζάνα Reggiano
200 ml από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κρόκους αυγών
300 γρ καπνιστή πανσέτα
100 γρ τριμμένη Παρμεζάνα Reggiano
200 ml από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε αρκετό νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι και μετά τα ζυμαρικά. Κρατάμε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για να διατηρηθούν al dente.Κόβουμε την πανσέτα σε φέτες λίγο μικρότερες από 1 εκατοστό και μετά το κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκια.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη πανσέτα να τσιγαριστεί, χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε λίγο πιπέρι, την παρμεζάνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Λίγο πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, αφαιρούμε με μία κουτάλα το νερό που χρειαζόμαστε και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε γρήγορα με μία τσιμπίδα. Τέλος προσθέτουμε την πανσέτα με το λίπος που έχει βγάλει στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Για να δέσει η σάλτσα, τοποθετούμε το μπωλ πάνω από την κατσαρόλα που έβραζαν τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε συνεχώς. Θα πρέπει την κατσαρόλα να την έχουμε αφαιρέσει από το ζεστό μάτι.
Δοκιμάζουμε την σάλτσα και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Μόλις η καρμπονάρα αρχίσει να δένει, αλλά δεν έχει στεγνώσει, σερβίρουμε αμέσως και από πάνω πασπαλίζουμε λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry