Ισπανικό στιφάδο 2 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Ισπανικό στιφάδο
 
 

Υλικά

500 γρ. τρυφερό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά κοινό αλεύρι
250 ml δυνατό κόκκινο κρασί
4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες χοντροκομμένες
1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μίσχος σέλερι τεμαχισμένος
1 πράσο πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
25 γρ. μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη
? κουταλάκι κανέλα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένα
400 ml ζωμός μοσχαριού
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε γρήγορα το κρέας ώστε να σκουρύνει και να σφραγιστεί. Το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ζωμό μοσχαριού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει ξανά βράση. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Σερβίρουμε με φρεσκοβρασμένο ρύζι.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες