Χοιρινό γεμιστό
Ένα πλούσιο πιάτο για μια εορταστική μέρα ή ένα κυριακάτικο γεύμα που θα το φάνε όλοι ευχάριστα.
Υλικά (6)
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο κατά μήκος στη μέση.
1/2 κουταλάκι του γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Για τη γέμιση:
250 γραμμ. κιμάς
1 κρόκος αυγού
2 κ. σ. γαλέτα
1 μικρό κρεμμύδι
170 γρ. μανιτάρια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
5 ελιές γεμιστές με πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
Για τη σάλτσα:
1/8 λίτρου κόκκινο κρασί
2 σταγόνες ταμπάσκο
1 κ.γλ. μουστάρδα
λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Για τη γέμιση:
250 γραμμ. κιμάς
1 κρόκος αυγού
2 κ. σ. γαλέτα
1 μικρό κρεμμύδι
170 γρ. μανιτάρια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
5 ελιές γεμιστές με πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
Για τη σάλτσα:
1/8 λίτρου κόκκινο κρασί
2 σταγόνες ταμπάσκο
1 κ.γλ. μουστάρδα
λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι
Εκτέλεση
- Πασπαλίζετε μέσα και έξω το κρέας με αλάτι και πιπέρι- Αναμειγνύετε τον κιμά με τον κρόκο, τη γαλέτα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, τα καρυκεύματα και τις ελιές.
-Ζυμώνετε το μείγμα καλά.
- Γεμίζετε τη σχισμή στο χοιρινό με το μείγμα του κιμά και ράβετε το κρέας.
-Ανακατεύετε το λάδι με τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλείφετε το κρέας γύρω-γύρω.
-Το βάζετε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Όσο το κρέας θα ψήνεται θα το αλείφετε με το λάδι του συχνά.
-Διατηρείτε το κρέας ζεστό και ρίχνετε τη σάλτσα από το σκεύος που ψήθηκε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρασί, λίγο νερό, το ταμπάσκο, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και βράζετε το μείγμα.
-Διαλύετε το αλεύρι σε λίγο νερό και δένετε τη σάλτσα.
-Σερβίρετε με κροκέτες πατάτας τυλιγμένες σε αμύγδαλο φιλέ.