Γλυκόξινος ανανάς 1 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Γλυκόξινος ανανάς
Αν και ακούγεται κινέζικη, πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή της Βεγγάλης, γνωστή ως tok. Η γεύση που κυριαρχεί είναι το τζίντζερ, και τα κομμάτια του χρυσαφένιου ανανά, στιγματισμένα με παχουλές, ζουμερές σταφίδες αποτελούν οπτικό πειρασμό ταιριασμένο με ωραία γεύση. Είναι το ίδιο γευστικό, αν γίνει με μάνγκο αντί για ανανά. Σερβίρεται ως παράπλευρο πιάτο ή ως χωνευτικό.
 
 

Υλικά (4)

Μερίδες 4
800 γρ. ροδέλες ή κομμάτια ανανά στο χυμό τους
15 ml φυτικό λάδι
½ κουταλάκι μουσταρδόσποροι μαύροι
½ κουταλάκι σπόροι κύμινου
½ κουταλάκι σπόροι κρεμμυδιού
2 κουταλάκια τζιντζερόριζα τριμμένη
1 κουταλάκι λιωμένα ξηρά τσίλι
50 γρ. σταφίδες ξεσποριασμένες και μουσκεμένες
125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1½ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

1. Στραγγίζουμε τον ανανά σε μια σίτα και φυλάμε το χυμό του. Ψιλοκό-βουμε τον ανανά (πρέπει να έχουμε περίπου 500 γρ.).
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αμέσως προσθέτουμε τους μουσταρδόσπορους. Μόλις αρχίσουν να αναπη-δούν, προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και μετά τους κρεμμυδό-σπορους. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τα τσίλι και τα ψιλοτηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για ½ λεπτό μέχρι να αποδώσουν τις γεύσεις τους.
3. Προσθέτουμε τον ανανά, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέ-τουμε 300 ml χυμό ανανά (τον συμπληρώνουμε με κρύο νερό, αν χρειάζεται) και τον προσθέτουμε στον ανανά.
4. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 20-25 λεπτά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες