Γλυκόξινες γαρίδες
Αυτό το γλυκόξινο πιάτο διαφέρει από τα αντίστοιχα κινέζικα, καθώς η σάλτσα του δεν έχει καθόλου άμυλο και έχει πιο ελαφριά γεύση. Επίσης δεν περιέχει κέτσαπ.
Προσοχή! Λάβετε υπόψη σας ότι τα υλικά που προμηθεύεστε από την αγορά, συχνά και από μάρκα σε μάρκα, διαφέρουν στη γεύση. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει το μαγείρεμα ή και να αποτύχει το πιάτο σας. Για αυτό πρέπει να δοκιμάζετε τακτικά το φαγητό ώστε να βελτιώνετε τη γεύση του.
Προσοχή! Λάβετε υπόψη σας ότι τα υλικά που προμηθεύεστε από την αγορά, συχνά και από μάρκα σε μάρκα, διαφέρουν στη γεύση. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει το μαγείρεμα ή και να αποτύχει το πιάτο σας. Για αυτό πρέπει να δοκιμάζετε τακτικά το φαγητό ώστε να βελτιώνετε τη γεύση του.
Υλικά (2)
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
250 γρ.γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε μικρές μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταιές της σούπας ξύδι
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας ή σάλτσα ψαριού
250 γρ.γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε μικρές μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταιές της σούπας ξύδι
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας ή σάλτσα ψαριού
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα ή γουόκ και προσθέτετε τα κομμάτια του κρεμμυδιού και της πιπεριάς. Ανακατέυετε γρήγορα.2. Ρίχνετε τις γαρίδες και συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσθέτωντας το αγγούρι, την ντομάτα και τον ανανά. Μαγειρέψτε τα όλα σε δυνατή φωτιά.
3. Νοστιμεψτε με ζάχαρη και ξύδι. Προσθέστε την σάλτσα ψαριού ή την σάλτσα σόγιας για να του δώσετε λίγο πιο αλμυρή γεύση.
4. Σερβίρετε ζεστό μαζί με άλλα κυρίως πιάτα.
|