Υλικά
1 μεγάλο αυγό
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο
1/4 φλιτζανιού συν 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού
Για το γλάσο:
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο
1/4 φλιτζανιού συν 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού
Για το γλάσο:
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C.Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε το αυγό, το μαϊντανό, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, φροντίζοντας ώστε ο πελτές ντομάτας να διαλυθεί τελείως.
Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, το τριμμένο τυρί και το ψωμί. Με τα χέρια αναμιγνύουμε τα όλα συστατικά μαζί. Το μίγμα θα είναι λίγο υγρό. Πλάθουμε κεφτεδάκια μεσαίου μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Συνδυάζουμε όλα τα συστατικά του γλάσου σε ένα μικρό μπολ. Απλώνουμε με ένα πινέλο ομοιόμορφα λίγο από το μίγμα του γλάσου στα κεφτεδάκια. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.