Γιουβέτσι με ρίγανη 7 ψήφοι

Γιουβέτσι με ρίγανη
 
 

Υλικά

1/2 κιλό βοδινό κομμένο σε κύβους
2,5 ποτήρια κριθαράκι
1/2 φλιτζάνι λάδι (corn oil)
10 αποφλοιωμένες ντοματούλες
1 κουτάλι ντοματόπαστα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε το βοδινό να κοκκινίσει. Ρίχνουμε τις ντοματούλες λιωμένες και τη ντοματόπαστα και αφήνουμε να βράζουν όλα μαζί για 1/2 ώρα. (προσθέτουμε συνεχώς νερό) Όταν το κρέας μαλακώσει και η σάλτα είναι έτοιμη (δοκιμάζοντας θα καταλάβουμε αν θέλει κι άλλη ώρα) βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ακολούθως προσθέτουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε κάθε λίγο για να μην μας κολλήσει. Πρέπει να κρατήσουμε κλειστή την κατσαρόλα για να μείνει μέσα ο ατμός και οι μυρωδιές αλλά να προσέχουμε.Είναι καλό να μαγειρέψουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα. Όταν θα "πιει" σχεδόν όλο το νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο να φύγει εντελώς το νερό και να σφίξει. Σερβίρουμε με μπόλικο τρίμμα από χαλούμι ή αναρή αλμυρή (κυπριακά τυριά).Βασικά θέλει τριμμένο αλμυρό τυρί. Οπότε... ότι διαθέτετε καλό θα είναι.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες