Γαρίδες με κονιάκ 1 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Γαρίδες με κονιάκ
Ένα νοστιμότατο μίγμα από καραμελωμένα ασκαλώνια σοταρισμένα με γαρίδες και λιαστές ντομάτες σε μια ελαφριά, κρεμώδη σάλτσα κονιάκ.
 
 

Υλικά

1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. ασκαλώνια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
λίγες καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρ.)
1/4 φλιτζ. ντομάτες λιαστές, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζ. κονιάκ
1/2 φλιτζ. άπαχη κρέμα ή μισή-μισή με γάλα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα ασκαλώνια μέχρι να σκουρύνουν ελαφρά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες και τους βάζουμε αλατοπίπερο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις λιαστές ντομάτες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή ώσπου οι γαρίδες να ασπρίσουν και να σκουρύνουν ελαφρά.
2. Χύνουμε το κονιάκ στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ξεκολλήσουμε τα τυχόν σκούρα κομματάκια από τον πάτο. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά.
3. Σερβίρεται καυτό μαζί με ζυμαρικό ή με ζεστό, τραγανό ψωμί.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες