Γαλόπουλα ψητή της κατσαρόλας 29 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Γαλόπουλα ψητή της κατσαρόλας
Είναι προτιμότερο να το μαγειρέψουμε σε χύτρα ταχύτητας βάζοντας μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζοντάς το και αφήνοντάς το να βράσει για μισή ώρα από τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
 
 

Υλικά (4)

1 γαλοπούλα μικρή, περίπου 1.5 κιλό
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κλωναράκια σέλινο
μισό ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
½ φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες τη γαλοπούλα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας. στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζουμε και αυτά στη κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με το κονιάκ χλιαρό και τους βάζουμε φωτιά. Όταν η φλόγα σβήσει προσθέτουμε σε ένα δεματάκι, το σέλινο, τον μαϊντανό κα τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι, το κρασί και τόσο νερό ώστε να καλυφθεί το φαγητό μας . Βράζουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ίσα ίσα για να μη μας καεί μέχρι να μαλακώσει και να είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
3 αστέρια από 29 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες