Γαλόπουλα ψητή της κατσαρόλας
Είναι προτιμότερο να το μαγειρέψουμε σε χύτρα ταχύτητας βάζοντας μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζοντάς το και αφήνοντάς το να βράσει για μισή ώρα από τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Υλικά (4)
1 γαλοπούλα μικρή, περίπου 1.5 κιλό
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κλωναράκια σέλινο
μισό ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
½ φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κλωναράκια σέλινο
μισό ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
½ φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι