Γαλλικά Μαντλέν
Τα μαντλέν είναι ίσως τα πιο απολαυστικά μικρά γλυκά που θυμίζουν κέικ και προέρχονται απο τη Γαλλία.
Υλικά
120γρ. αλεύρι
100γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 αυγά
100γρ. βούτυρο λιωμένο (και λίγο για τις φόρμες)
φορμάκια για τα μαντλέν
100γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 αυγά
100γρ. βούτυρο λιωμένο (και λίγο για τις φόρμες)
φορμάκια για τα μαντλέν
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Έπειτα, προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος, προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες. Ιδανικά αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνοστους 170ºC στον αέρα.
Βουτυρώνουμε καλά τις φόρμες και τις γεμίζουμε με τη ζύμη.
Ψήνουμε τα μαντλέν για 10-12 λεπτά, τα ξεφορμάρουμε τα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Φόρμες ειδικές για μαντλέν θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο, σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.