Γαλακτομπούρεκο special
Ένα πεντανόστιμο αλλά ομολογώ αρκετά παχυντικό γαλακτομπούρεκο. Ονειρική γεύση.
Υλικά
1 1/2 κιλό γάλα
750 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
βανίλια
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος 35%
1 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο αγελαδινό
Σιρόπι:
1/2 κιλό ζάχαρη
250 γρ. νερό
λίγη γλυκόζη
λίγο χυμό λεμονιού
750 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
βανίλια
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος 35%
1 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο αγελαδινό
Σιρόπι:
1/2 κιλό ζάχαρη
250 γρ. νερό
λίγη γλυκόζη
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Μετράμε τα φύλλα κρούστας και βάζουμε τα μισά σε αλειμμένο με βούτυρο ταψάκι με τον εξής τρόπο. Τα βάζουμε ένα, ένα, βουτυρώνοντάς τα. Τα υπόλοιπα φύλλα τα έχουμε προστατευμένα κάπου ώστε να μην ξεραθούν ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα.Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει κι όταν σφίξει, ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κόψουν. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Η κρέμα γάλακτος κρατάει την κρέμα μας απαλή και αφράτη και έτσι δεν γίνεται σφιχτή όταν κρυώσει. Την αδειάζουμε στο ταψάκι μετά φύλλα και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο που προείπα. Το αλείφουμε με βούτυρο και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοη γλυκόζη να βράσουν για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε το γλυκό μας καυτό από τον φούρνο, ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.