Γαλακτομπούρεκο 24 ψήφοι

Γαλακτομπούρεκο
 
 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο
4 1/2 φλιτζ. γάλα
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. βούτυρο
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να βράσει.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας τα και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
4. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε, ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.
5. Βάζουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει. Μόλις γίνει το σιρόπι, το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο.
2 αστέρια από 24 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες