Φριτάτα από φέτα και φρέσκα μυρωδικά 2 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Φριτάτα από φέτα και φρέσκα μυρωδικά
Δοκιμάζουμε ότι φρέσκα μυρωδικά μας αρέσουν, όπως ρίγανη, μαντζουράνα, φραγκομαϊντανό κλπ
 
 

Υλικά (4)

2 κουταλάκια ελαιόλαδο
8 μεγάλα αυγά
100 γρ. φέτα κομματιασμένη
1/3 φλιτζ. απαλά στιβαγμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού τεμαχισμένα
1/4 φλιτζ. γάλα πλήρες
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου ή θυμαριού τεμαχισμένα
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε μια πυρίμαχη αντικολλητική κατσαρόλα των 25 εκ., ζεσταίνουνμε λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
2. Στο μεταξύ σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη φέτα, το μαϊντανό, το γάλα, το δεντρολίβανο και το πιπέρι, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα χωρίς να το ανακατέψουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι το αυγό να αρχίσει να πήζει στις άκρες, για 3-5 λεπτά.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνουμε τη φριτάτα μέχρι να πήξει, για 13-15 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες