Υλικά
1 πακέτο φύλλο
2 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
1 1/2 φλιτζ. γαλέτα
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1 ξυλαράκι κανέλλα
φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
1 1/2 φλιτζ. γαλέτα
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1 ξυλαράκι κανέλλα
φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα τα αυγά και την κανέλα.
3. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο το ραντίζετε με βούτυρο και το διπλώνουμε στη μέση. Βάζουμε λίγη γέμιση στη μια άκρη, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η γέμιση και μετά ρολάρουμε για να κάνουμε την φλογέρα.
3. Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό. Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες.
4. Φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά. Αφαιρούμε τα μυρωδικά και περιχύνετε τις φλογέρες.