Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ φετουτσίνια
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
385 ml γάλα εβαπορέ άπαχο από κονσέρβα
3/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
4 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τσάϊβς φρεσκοκομμένα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
175 γρ σπαράγγια ζεματισμένα
2/3 φλιτζ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
385 ml γάλα εβαπορέ άπαχο από κονσέρβα
3/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
4 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τσάϊβς φρεσκοκομμένα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
175 γρ σπαράγγια ζεματισμένα
2/3 φλιτζ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Το βάζουμε στο ζυμαρικό μαζί με το γάλα και το τυρί. Μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απλά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη για να πήξει περισσότερο.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον άνηθο και τα τσάϊβς και βάζουμε αλατοπίπερο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα σπαράγγια, το σολομό και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε βάζοντας στα πιάτα περισσότερη παρμεζάνα, αν θέλουμε.