Υλικά (4 μερίδες ως κύριο πιάτο)
1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά μέλι
1,5 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή κοπανιστή
1 κουταλιά σόγια σος
1/2 πιπέρι καγιέν
750 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
350 γρ. φετουτσίνια
1 κουταλιές σησαμέλαιο
1/2 φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια σος και το πιπέρι καγιέν. Το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τις γαρίδες με ένα τρυπητό κουτάλι, διατηρώντας το ζωμό. Σκεπάζουμε και κρυώνουμε τις γαρίδες.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το ξαναστραγγίζουμε καλά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζυμαρικό, το ζωμό που διατηρήσαμε, τις γαρίδες, το σησαμέλαιο, το κρεμμυδάκι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε ελαφρά με δυο πιρούνια, ώσπου να αναμιχθούν καλά. Μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη και να φυλαχθεί στο ψυγείο.