Υλικά (4-6 μπάλες)
55 γρ. μαύρη σοκολάτα, τεμαχισμένη
6 κουταλιές της σούπας (80 ml) γάλα, πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας (80 ml) λικέρ Baileys
1 μεσαίου μεγέθους ώριμη μπανάνα, κομμένη σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας (15 ml) μαύρο ρούμι
6 κουταλιές της σούπας (80 ml) γάλα, πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας (80 ml) λικέρ Baileys
1 μεσαίου μεγέθους ώριμη μπανάνα, κομμένη σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας (15 ml) μαύρο ρούμι
Εκτέλεση
1. Λιώστε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.2. Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα, το Baileys, την μπανάνα και το ρούμι μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
3. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο, σκεπάστε το, και αφήστε το στη κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.