Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
250 γρ. μαργαρίνη
2 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ. άσπρο βούτυρο
μια πρέζα βανίλια
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
250 γρ. μαργαρίνη
2 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ. άσπρο βούτυρο
μια πρέζα βανίλια
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά όλα μαζί να βράσουν για να φτιάξουμε την κρέμα. Έτσι έχουμε ζάχαρη, σιμιγδάλι, αυγά, βανίλια, γάλα και 50 γραμ. άσπρο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα και περιμένουμε 25 λεπτά μέχρι να πήξει. Προσοχή, δε σταματάμε να ανακατεύουμε, για να μην κολλήσει. Αρχικά η φωτιά θα πρέπει να είναι δυνατή, και στη συνέχεια να χαμηλώσει.Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα την κρυώνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και αμέσως μετά την βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Παράλληλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και ραντίζουμε ανά δυο τα φύλλα κρούστας. Τα στήνουμε όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Γεμίζουμε την κάθε μπουκίτσα με λίγη κρέμα και κλείνουμε τις άκρες της προς τα πάνω, σα πουγκάκι. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες σε ένα στρόγγυλο ταψί, στριμωχτά. Ψήνουμε με αέρα, για 30 λεπτά περίπου και στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λεμόνι. Όταν το σιρόπι στέκεται στο κουτάλι μας είναι έτοιμο. Σιροπιάζουμε το γλυκό. Θα πρέπει να έχουμε ζεστό γλυκό και ζεστό σιρόπι, για να απορροφηθεί πιο καλά. Κάνουμε λίγη υπομονή να κρυώσει το γαλακτομπούρεκο και τρώμε.
Καλή όρεξη!