Υλικά
85 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι
½ λεμόνι
60 γρ. βούτυρο
30 ml λικέρ πορτοκαλιού
60 ml κονιάκ (Grand Marnier)
12 κρέπες
1 πορτοκάλι
½ λεμόνι
60 γρ. βούτυρο
30 ml λικέρ πορτοκαλιού
60 ml κονιάκ (Grand Marnier)
12 κρέπες
Εκτέλεση
1. Σε ένα σκεύος για φλαμπάρισμα, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και αρχίσει να καραμελώνει.2. Κόβουμε αρκετές λωρίδες από τη φλούδα πορτοκαλιού και μια λεμονιού και τις βάζουμε στο σκεύος.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο και στύβουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι στο σκεύος. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και το μίγμα να μοιάζει λίγο με σιρόπι.
4. Προσθέτουμε το λικέρ πορτοκαλιού. Μια-μια βουτάμε τις κρέπες στη σος για να καλυφθούν και μετά τις διπλώνουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε στο σκεύος.
5. Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να ζεσταθεί για λίγα δευτερόλεπτα.
1. Φλαμπάρουμε γέρνοντας προσεκτικά το σκεύος προς τη φλόγα του καυστήρα ώσπου το κονιάκ να αναφλεγεί.
6. Τινάζουμε απαλά το σκεύος και ρίχνουμε κουταλιές σάλτσας πάνω στις κρέπες μέχρι να σβήσει η φλόγα.
7. Σερβίρουμε 3 κρέπες ανά μερίδα. Ρίχνουμε με κουταλιές λίγη από την υπόλοιπη σος πάνω από κάθε μερίδα.