Υλικά (4)
1/4 φλιτζ. βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
4 φλιτζ. γάλα
2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια σκόνη ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
2 κουταλάκια μαϊντανός τεμαχισμένος
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
250 γρ. καβουρόψιχα, χωρίς καθόλου κέλυφος
1 κουταλιά κονιάκ
3 κουταλιές αλεύρι
4 φλιτζ. γάλα
2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια σκόνη ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
2 κουταλάκια μαϊντανός τεμαχισμένος
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
250 γρ. καβουρόψιχα, χωρίς καθόλου κέλυφος
1 κουταλιά κονιάκ
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε χτυπώντας το αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Βαθμηδόν ρίχνουμε χτυπώντας το γάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη σκόνη ζωμού, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανεβάζουμε τη φωτιά για να πάρει βράση, μετά την κατεβάζουμε για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε ώσπου η σούπα να αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας που και που, περίπου για 10 λεπτά.2. Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, ανακατεύοντας απαλά, και μαγειρεύοντας ώσπου η σούπα να γίνει κρεμώδης, περίπου για 10-15 λεπτά.
3. Πριν σερβίρουμε, ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο, ρίχνουμε ανακατεύοντας το κονιάκ και αμέσως ρίχνουμε κουταλιές σε μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από λίγο μοσχοκάρυδο σε κάθε μπολ.
4. Σερβίρεται καυτό ως πρώτο πιάτο.