Κοτόπουλο με γαρίδες και σάλτσα μαυροδάφνης 5 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Κοτόπουλο με γαρίδες και σάλτσα μαυροδάφνης
 
 

Υλικά (4-6)

750 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
500 γρ. μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι λευκό
? φλιτζ. βούτυρο
3 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 -1,5 κουταλιά μαϊντανός
1/2 φλιτζ. μαυροδάφνη ή άλλο μαύρο, γλυκό κρασί
225 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι βασιλικός

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και, σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, ή μέχρι σχεδόν να γίνει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην άκρη.
2. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και, στην ίδια κατσαρόλα, τις σκουραίνουμε στο βούτυρο (βάζουμε επί πλέον βούτυρο, αν χρειάζεται) για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε στην άκρη.
3. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το μαϊντανό και το βασιλικό, σκεπάζουμε, και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τελείως. Τέλος επαναφέρουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 5 ακόμη λεπτά.
4. Σερβίρουμε με ρύζι ή βραστό ζυμαρικό ή πουρέ πατάτας ή λαχανικά στον ατμό.

2 αστέρια από 5 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες