Υλικά (8-10 μερίδες)
Για τη βάση:
1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2/3 πακέτο βιτάμ ή βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
1 φλιτζανάκι καφέ χυμό λεμόνι
1 βανίλια
Σχεδόν μισό βάζο μαρμελάδα bonne-maman (φράουλα ή τέσσερις εποχές ή ότι άλλο προτιμάτε).
1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2/3 πακέτο βιτάμ ή βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
1 φλιτζανάκι καφέ χυμό λεμόνι
1 βανίλια
Σχεδόν μισό βάζο μαρμελάδα bonne-maman (φράουλα ή τέσσερις εποχές ή ότι άλλο προτιμάτε).
Εκτέλεση
Τρίβω πολύ καλά στην μουλινέτα τα μπισκότα.Λιώνω το βούτυρο ώστε να γίνει υγρό (μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι).
Σε ένα μπολ βάζω τα τριμμένα μπισκότα και ρίχνω την κανέλα και ανακατεύω καλά. στη συνεχεία προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μίγμα.
Σε μια γυάλινη πιατέλα τοποθετώ το σκεύος του cheesecake και βάζω το μίγμα πιέζοντας το καλά για να δέσει δημιουργώντας μια βάση πάχους σχεδόν 2 εκατοστών. το βάζω στο ψυγείο.
Στο μίξερ χτυπώ για πέντε λεπτά το ζαχαρούχο γάλα,μετά προσθέτω την βανίλια και στην συνέχεια προσθέτω εναλλάξ λίγο τυρί Φιλαδέλφεια και λίγο λεμόνι μέχρι να λειώσουν. Χτυπώ το μείγμα για αλλά 5 λεπτά στο μίξερ.
Βγάζω την πιατέλα από την ψυγείο και προσθέτω το μείγμα στρώνοντας το όμορφα.
Το ξαναβάζω στο ψυγείο να πήξει. Μετά από τουλάχιστον 2 ώρες στρώνω μια λεπτή επιφάνεια από την μαρμελάδα και το γλυκό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
|